Witte sneakers onderhoudstips: zo doe je dat!

Witte Sneakers
 

Zo houd je jouw witte pareltjes schoon: alle tips & tricks op een rijtje
Witte sneakers zijn niet meer uit het modebeeld weg te denken. Dus, sla je slag en scoor een geweldig, trendy paar bij Van Dalen. Eenmaal in het bezit van een echte witte eyecatcher is het natuurlijk van belang om de schoen wit te houden. En laten wij nu enkele tips & tricks voor jou hebben!

Onderhoud: witte sneakers

Hoe onderhoud je wit leren sneakers?

De kleur wit mag natuurlijk niet ontbreken in je sneakercollectie en vooral niet in de zomermaanden. Echter is wit dè kleur waar je vuil en beschadigingen zeer snel op ziet. Spray daarom je witte sneaker alvorens in met een waterstop spray van Collonil. Voor gebruik goed schudden en goed verdelen over de schoen. Als handige tip kan je de 30-30-30 regel toepassen. Dit houdt in: spray jouw sneakers elke 30 dagen in, op 30 centimeter afstand en laat de spray 30 minuten intrekken. Hiermee zorg je ervoor dat jouw witte sneakers ook bestendig zijn tegen slecht weer.

Een echte DONT: gebruik geen producten voor witte schoenen waar bijenwas in verwerkt is. Bij blootstelling aan daglicht kan de sneaker namelijk geel verkleuren.

Witte sneakers schoonmaken

Hoe maak je witte sneakers schoon?

Hoe goed je ook oplet en jouw sneaker beschermt tegen vuil, een vlek is nooit onvermijdbaar. Gelukkig heeft Van Dalen enkele wondermiddelen voor jou om jouw schoen weer wit te krijgen. Allereerst verwijder voorzichtig het vuil zodat het niet in je sneaker trekt. Voor verdere schoonmaaktips en onderhoudsvoorschriften is het essentieel om te weten van welk materiaal je schoen is gemaakt. Hieronder vind je een overzicht per materiaalsoort en hoe je het schoonmaakt.

Hoe maak je wit leren sneakers schoon?

Wit leren sneakers kunnen snel grauw van kleur worden. Dat is natuurlijk zonde, vooral in het voorjaar. Van Dalen heeft hier de oplossing voor: spray de wit leren sneaker in met Collonil White spray en als finishing touch gebruik je de Midsole cleaner om de zolen van grauw naar stralend wit te krijgen. Dit product kan het beste gebruikt worden in combinatie met de clean brush van Frans Muller.

Hoe maak je wit suède & nubuck sneakers schoon?

Het schoonmaken van suède of nubuck sneakers is een makkelijk klusje dankzij het gebruik van de Collonil suède nubuck box. De spons bevat twee kanten, namelijk een kant om het materiaal op te borstelen en een kant om vlekken mee weg te werken. Mocht het sponsje niet effectief zijn, kan je ook een suède borstel proberen.

Not to forget: maak de veters schoon!

Wat je zeker niet mag vergeten bij het schoonmaken van je schoen, zijn de veters. Als je deze namelijk niet regelmatig wast of vervangt blijven je sneakers er wat grauwig uitzien. En dat is zonde aangezien je sneaker zelf eruitziet als een pareltje.

Nog enkele handige tricks van Van Dalen voor langdurig plezier van jouw witte sneakers

Wissel, wissel en nog eens wissel!

Hoe fijn ook je nieuwe dames witte sneakers of heren witte sneakers ook zitten… we raden je toch aan om frequent je schoenen te wisselen. Dus, nog meer reden om nog een extra paar (witte) sneakers te kopen! Wanneer je namelijk afwisselt krijgt je schoen de rust om te herstellen en zijn oorspronkelijke vorm weer terug aan te nemen.

Vermijdt hitte

Zijn je witte pareltjes nat geworden? Geen zorgen! Laat de sneakers natuurlijk drogen en vermijdt hitte. Dus plaats de schoen niet onder de verwarming aangezien het leer dan kan scheuren doordat het materiaal te snel droogt.

Sow… met deze onderhoud tips & tricks op zak ben jij toe aan een paar mooie witte sneakers! Via onderstaande links kom je terecht bij de musthave witte sneakers dames en witte sneakers heren van dit voorjaar!

Onderhoudsproducten
Blog