✨ FINAL SALE! Shop nu met korting tot 50%!
Sluiten

Moederdag


Speciaal voor jou! 

Speciaal voor Moederdag heb je bij je bestelling een kaartje in hartjesvorm met bloemenzaadjes en een kortingscode ontvangen.

Help de bijen en vlinders een handje met deze veldbloemen. Het is een mix van Leeuwenbekjes, Godetia, Gipskruid, Ijsbloemen, Virginian Stock, Klaprozen, Alyssum en Chinese anjer.Stappenplan voor het planten van groeipapier


Stap 1: Maak je groeipapier vochtig

Maak het groeipapier als eerste goed nat. Pas dan kan het papier goed oplossen zodat de zaadjes kunnen ontkiemen.
 

Stap 2: Leg je groeipapier op de aarde

Leg het groeipapier op de aarde, dit kan binnen of buiten. Gebruik het liefst zaaigrond of potgrond voor de moestuin. De beste tijd om buiten te planten is mei.
 

Stap 3: Bedek je groeipapier met een dun laagje aarde

Dek het groeipapier af met ongeveer 1 tot maximaal 1,5 cm aarde. Zo krijgen de zaadjes voldoende voedingstoffen, bescherming en licht om te ontkiemen. Bedek je het papier onder een te dikke laag aarde, dan zullen de zaadjes minder snel of helemaal niet ontkiemen.
 

Stap 4: Water, water en nog eens water

Geef zeker in het begin elke dag wat water, zodat het papier vochtig blijft. Het beste gebruik je een sproeier met een zachte kop zodat het papier overal evenveel water krijgt. Een gieter of een beker zonder sproeikop kan ervoor zorgen dat het papier niet gelijkmatig nat wordt en niet alle zaadjes even goed uitkomen.


Stap 5: Zon, wamte en veel liefde

Zorg daarnaast voor een lichte en warme plek. Let wel op met een plekje in de volle zon, zeker in de zomer. Dan kan je papier uitdrogen en gaan de zaadjes niet ontkiemen. Nu is het geduld hebben! Binnen een week ontkiemen de eerste plantjes. Na de eerste week mag je de plantjes iets minder water gaan geven.
 

Komt je groeipapier niet uit?

Wat vervelend. Heb je alle stappen uit het stappenplan gevolgd? Voor het laten bloeien van groeipapier heb je een beetje groene vingers en een beetje geluk nodig.