Naar boven

Spijkers en Spijkers schoenen by Van Dalen

Van Dalen by SPIJKERS EN SPIJKERS


Van Dalen viert 145-jarig bestaan met bekendmaking samenwerking schoenencollectie ontworpen door Spijkers en Spijkers

Nederlandse schoenenretailer Van Dalen viert in 2018 haar honderdvijfenveertig jubileum met de uitbreiding van haar collectie. Een bijzondere lijn die extra aandacht verdient in 2018 is de exclusieve schoenenlijn die in samenwerking met Nederlands design duo SPIJKERS EN SPIJKERS ontworpen is.

Van Dalen is één van de oudste schoenenretailers die Nederland kent met een lange historie en kennis van het vak. De waarden authenticiteit, kwaliteit en vakmanschap, die al anderhalve eeuw gelden, zijn anno 2018 nog steeds de dagelijkse drijfveren. De jarenlange ervaring die Van Dalen heeft in het ontwerpen, produceren en verkopen van schoenen is uitgegroeid tot een passie, die tot leven is gekomen in de compleet gerestylede winkels én het eigen Van Dalen label. Om het honderdvijfenveertigjarig jubileum te vieren, worden in het voorjaar van 2018 de handen in elkaar geslagen met Nederlands design duo SPIJKERS EN SPIJKERS, om een exclusieve schoenenlijn Van Dalen by SPIJKERS EN SPIJKERS – te ontwikkelen. Voor beide labels is de samenwerking heel natuurlijk, aangezien beiden staan voor design, ambacht en het werken met hoogwaardige materialen. Beiden willen een toegevoegde waarde zijn aan het leven van de moderne vrouw.

 

De lancering van een schoenencollectie is een droom voor ons. Al meer dan 17 jaar is Spijkers en Spijkers een onafhankelijk en succesvol modelabel. Naar eigen inzicht gaan wij samenwerkingen aan waarbij wij onze creatieve vrijheid kwijt kunnen en die een aanvulling zijn op ons merk. Omdat we dezelfde waarden delen zoals authenticiteit en vakmanschap is Van Dalen hierbij een perfecte match”, aldus Truus en Riet Spijkers.
De eigenzinnige collectie is vanaf 19 april verkrijgbaar in alle Van Dalen winkels. Sinds de oprichting heeft SPIJKERS EN SPIJKERS een geliefd handschrift, dat gekenmerkt wordt door grafische details en uitzonderlijk kleurgebruik, dit is ook terug te zien in de schoenencollectie. De campagnebeelden voor deze exclusieve samenwerking zijn geschoten door modefotograaf Marc De Groot. De zussen Spijkers hebben een fascinatie voor zelfstandige vrouwen, die zich profileren en met volle teugen genieten van wat het leven te bieden heeft. Onafhankelijke karakters, met een eigen mening. Samen met deze inspirerende rolmodellen vormen SPIJKERS EN SPIJKERS moderne ‘Suffragettes’ en moedigen ze vrouwen aan om te zijn wie ze willen zijn.